“Lacrimile de luna” ale lui Flore


untitled-33

O seara tarzie de toamna…vantul sufla rece dinspre batranul Parang. Miros de fum prin oras, ultimele frunze intarziate ale copacilor se desprind agale. O seara cum nu se poate mai perfecta pentru a degusta roadele viilor, in compania somelierului Claudiu Zaheu si a oamenilor fantastici de la Cafe Flore, Dana si Dorin.

Dragasani este o poveste frumoasa spusa in ruginiul viilor, curgand domol de pe dealuri si contopindu-se in maretia Oltului, o poveste cu calatori insetati si crasmarite frumoase, unde drumurile se intalnesc si se despart…drumuri pe unde au trecut pasii legiunilor romane, marii domnitori ai Tarii Romanesti, trupele otomane sau pandurii lui Tudor.

Vechimea viilor la Dragasani se pierde in istorie, fiind legata de primele plantatii ale geto-dacilor. Legenda spune ca Dionysos, zeul vinului, s-ar fi nascut aici, pe meleagurile noastre. Vita de vie inseamna viata, iar vinul inseamna dragoste; cuvantul “vin” deriva din sanscrita “vena”, cu semnificatia “a iubi”. Romanii l-au numit vinum si l-au considerat intotdeauna licoarea zeilor. Alexandru cel Mare spunea despre vin ca este “puterea pamantului si eternitatea soarelui”.

Suflet viu, vinul se naste, copilareste, se maturizeaza…o fiinta misterioasa care capata personalitate sub atente ingrijiri si maini pricepute, devine unic, fara egal… devine “Lacrimi de luna”.

Keep your eyes and your heart open – beauty is all around you!                                You can also find me on Facebook and Vimeo!

Toate imaginile aflate pe acest site sunt proprietatea autorului si nu pot fi folosite integral sau partial fara permisiunea scrisa a acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s