Gradina Miracolelor, Dubai


Miracle-gardens-Dubai

Gradina Miracolelor, caci altfel nici n-ar putea fi numita, din Dubai a transformat complet peisajul arid si sterp al desertului din Emiratele Arabe. Sa gasesti aici una dintre cele mai mari gradini florale din lume te lasa cu gura cascata si intelegi fascinatia celor 7 minuni ale lumii – caci nu sunt departe de Grădinile suspendate ale Semiramidei,  construite de regele Nabucodonosor pentru sotia sa Amytis.

Aici, in clima desertica, arida a peninsulei Arabe, e ultimul loc in care te-ai putea astepta sa gasesti o gradina de asemenea proportii, si atat de bine pusa la punct – dar, pe de alta parte, intr-o tara cu o mentalitate atat de pozitiva, in care totul e posibil, de la cea mai inalta cladire din lume, Burj Khalifa, pana la partii de schi in inima desertului, notiunea de “imposibil” inceteaza sa mai existe.

DSC_3062

Gradina Miracolelor, sau Gradinile Miraculoase, din Dubai, situate in apropierea Arabian Ranches, contine peste 45 milioane de flori, pe o suprafata de 72000 mp, si o multime de sculpturi florale in forme variate: inimi, pauni, stele, igluri, casute tiroleze, piramide, etc. Intreaga gradina e irigata prin sistem de picurare, cu apa menajera reciclata din zonele rezidentiale si hoteliere.

Pe langa sute de hectare de paduri plantate in desert si intretinute cu grija, pe langa ferme solare interminabile, am trait acum s-o vad si pe asta: oameni care prin atitudinea mentala constructiva isi folosesc si ingrijesc resursele pentru viitor. Botanica la superlativ, intr-o tara in care nisipul desertului, seceta si camilele sunt la ele acasa.

Keep your eyes and your heart open – beauty is all around you!

You can also find me on Facebook and Vimeo!

© 2008-2016 Bogdan Dan Photography. Toate imaginile aflate pe acest site sunt proprietatea autorului si nu pot fi folosite integral sau partial fara permisiunea scrisa a acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.

All images © 2008-2016 Bogdan Dan Photography. The use or copying of any work without the written permission from the owner of the copyright is a violation of the law number 8/1996 and it’s punishable by law. Owners of copyright have the exclusive right to use and copy their works. Copyright owners can also authorize others to use their works.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s